VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL MUSIKALEN HAZEL – AN EXTRAVAGANT MUSICAL!!!

West End Stockholm kommer i april 2024 sätta upp den nyskrivna musikalen ”Hazel – An Extravagant Musical” med projektstart sep/okt 2023.

Det kommer spelas ca 5–10 st föreställningar mellan den 1-14 april 2024 på Boulevardteatern i Stockholm.

Vi söker en spelålder på roller mellan 20–35 år med ett starkt scenuttryck samt god dans- & sångvana. Dessutom måste du ha bra uttal på engelska då vi kommer spela produktionen på engelska!

Audition kommer att äga rum 9–10 september.

Mer information gällande audition, så som hålltider & material, kommer med kallelse efter ansökan.

Ansökan till audition görs med en videopresentation och ett valfritt sångklipp (länkar går bra) samt CV till mejl hazel@westendstockholm.se senast 12 augusti 2023, du kan sända videon via WeTransfer eller liknande program om du vill.

OBS.

Det kreativa teamet förbehåller sig rätten att göra en gallring redan vid mejl-ansökan vid högt intresse.

Detta är en semiprofessionell uppsättning, vilket betyder att vi tyvärr inte kan betala vare sig roller eller ensemble, men vi siktar högt & har ett professionellt kreativt team som gör att du & vi tillsammans kan skapa en professionell föreställning med allt vad det innebär.

VARMT VÄLKOMMEN!

Henrik Langemyr – Regissör

Thomas Creutz – Produktionsansvar

Carin Juborg – Koreograf

Mikael Hansson – Teknik och produktion

WEST END STOCKHOLM CREW

Musiken till HAZEL hittar du här https://open.spotify.com/album/3DLXCeownE2LylLpqWjVyO?si=NVle0YoUSWqj08gqtjJyLA

”HAZEL – An Extravagant Musical” är berättelsen om relationen mellan Henry; en extravagant, impulsiv och egocentrisk låtskrivare, och Hazel; en förnuftig, smart och jordnära bokmal.

Deras förhållande sätts på prov när Henry ges sitt livs möjlighet: Att delta i låtskrivar-camp på det glamorösa lyxhotellet ”The Rosewood London”. För hur skulle Henry någonsin kunna tacka nej till denna möjlighet? Denna chans ges bara en gång i livet.

Hazel, hans livs kärlek, håller däremot inte riktigt med om att det är en lika bra idé. Hazel är mitt i slutspurten på sina studier, föredrar den lugna och stabila vardagen, och vill bara att deras liv tillsammans ska kunna landa. Hon är förnuftig, men är kanske lite för snäll för att berätta om sin oro över Henrys impulsiva och äventyrliga beteende. Och när egentligen är det hennes tur att få ta ut svängarna utifrån vad hon vill med livet?

”HAZEL – An Extravagant Musical” berättar om dessa två karaktärers känslor, hur de hanterar sin situation och dåliga kommunikation, och från två olika perspektiv berättar om ett onekligen problematiskt förhållande.

Roller vi söker:

HENRY

Låtskrivare med huvudet bland molnen. Extravagant, äventyrlig, impulsiv och egocentrisk. Hazels pojkvän.

Vocal Range: G2 – E5

HAZEL

Toppstudent som älskar att läsa och skriva. Jordnära, boksmart, lugn och extremt förnuftig. Hennes milda personlighet hamnar i skuggan av Henrys excentriska framfart.

Vocal Range: A3 – E5

ZOEY

Låtskrivare med mycket lekfullhet och mycket energi. Självständig, vettig, påhittig och spontan, men aldrig impulsiv. Vet exakt var hon står i sina åsikter och viker sig inte för att säga dem högt.

Vocal Range: E3 – Eb5

ERIN

Hazels barndomsvän och närmsta vapendragare. Rak på sak, skinn på näsan, tar ingen skit, och tackar aldrig nej till en fest. Den stabila klippan till Hazel som Henry egentligen borde vara.

Vocal Range: G3 – D4

AMBER THE NARRATOR

Berättaren, med glamorösa diva-vibes. Älskar att uppmuntra till drama och drar sig inte för att göra det på vilket sätt hon än anser vara rimligt.

Vocal Range: G3 – Bb4

En ENSEMBLE på 6 pers, kvinnor och män.

Välkomna att söka senast 13 augusti 2023

www.westendstockholm.se